14 травня
Велика приватизація: уряд підготував список держпідприємств для продажу

До переліку приватизації на 2018 рік увійшли 26 підприємств. Зокрема, це ПАТ "Центренерго", низка обленерго і теплоелектроцентралей, ПАТ "Об'єднана гірничо-хімічна компанія", вугільна компанія "Краснолиманська", "Азовмаш", "Турбоатом", "Електроважмаш", "Сумихімпром", Одеський припортовий завод, Запорізький титано-магнієвий комбінат, "Украгролізинг", ПАТ "Аграрний фонд" та Державна продовольчо-зернова корпорація.

Така політика остаточно підведе українців до прірви, адже регулятором цін на енергетичному ринку стає монополіст.

Гасло "жити по-новому" передбачає нездатність привести держпідприємства до рівня прибутковості, що вказує на відсутність фахового менеджменту у коаліції. Водночас це може вказувати на відсутність намірів політичної еліти працювати на державу, оскільки галузі, які йдуть з молотка, в цивілізованих країнах є основними наповнювачами бюджетів. Така приватизація встановить ще більшу соціальну прірву між пересічними українцями та олігархами, тоді вчергове всі житимуть по-новому, але як!?

Під час Революції гідности ми боролися проти злочинного режиму, де однією складовою було недопущення монополізації енергогенерувальних компаній. Що ми отримали: послідовників колишніх попередників, які на крові наших побратимів прийшли до влади й визискують український народ. Ці політичні негідники, скориставшись нашою метою утвердження держави України, не лише декларованою, але й за змістом підвели учасників Революції гідности до статусу учасників повалення державного устрою. "Жити по-новому" виявилось прогресуючим "по-старому".

Костянтин Красовський, очільник Кременчуцької міської організації ВО "Свобода"