26 грудня 2017
Звіт міського голови міста Карлівка свободівця Олександра Наконечного за 2017 рік

Наприкінці року кожен посадовець просто зобов'язаний звітуватися перед своєю громадою та всім народом України. В цьому році Карлівська міська рада досягла значних зрушень в низці справ та галузей.

Виконання повноважень в галузі б'юджету та фінансів

Одним з найважливіших напрямків роботи міської ради є формування, наповнення та виконання міського б'юджету.

У 2017 році доходи міського б'юджету заплановані в сумі 13 млн 270 тис. грн. Фактичне виконання по загальному фонду станом на 01.12.2017 року склало 30 млн 643 тис. 810 грн, або 113, 87% до плану. По спеціяльному фонду ‒ 1 млн 836 тис. 058 грн, або 108, 32% до плану, в тому числі надійшло инших субвенцій із обласного б'юджету в сумі ‒ 1 млн 550 тис. 037 грн. У порівнянні з 2016 роком доходи загального фонду збільшились на 9 млн. 554 тис. 425 грн.

При проведенні аналізу програм за період 2017 року встановлено, що фінансування цільових програм та проєктів спрямовані на покращення надання житлово-комунальних послуг, благоустрою міста, капітального ремонту, реконструкції, освітлення вулиць міста Карлівка, селищ Іванівка та Солона-Балка.

Благоустрій міста

Карлівським ВУЖКГ постійно виконуються роботи по благоустрою міста, по санітарній очистці міста, ремонту доріг, будівництву, капітальному ремонту та реконструкції об'єктів благоустрою.

Систематично проводиться робота щодо підтримання території міста у належному санітарному стані, було висаджено квіткові композиції. Виконані роботи по утриманню, поточному ремонту та фарбуванню парапетів, пілонів, пам'ятників, систематично проводиться огляд та ремонт дитячих майданчиків та інших малих архітектурних форм. Відповідно до Програми організації дорожнього руху проведено роботи з відновлення дорожньо0ї розмітки пішохідного переходу по вулицях міста. Встановлено в мальовничому куточку міста оглядова альтанка.

Виконані роботи з реконструкції лінії вуличного освітлення від 7-ми КТП протяжністю 4, 6 км та встановлено 65 енергозберігаючих натрієвих світильників.

Завершені будівельно-монтажні роботи по об'єкту "Реконструкція парку Героїв, які загинули за свободу та незалежність України в м.Карлівка", виконані роботи по улаштуванню покриття тротуарних доріжок плиткою, по встановленню малих архітектурних форм (лавок та урн).

Виконані робочі проекти на будівництво розподільчого вуличного водопроводу на ряді вулиць та провулків.

Також був проведений капітальний ремонт ряду зупинок та доріг (по вул.Київській, вул.Січових Стрільців, вул.Слюсарній).

Розвиток транспортної інфраструктури міста

Першочерговим завданням для розвитку транспортної інфраструктури міста є розвиток громадського транспорту.

В рамках Програми "Міський автобус" вже рік курсує автобус з центру до віддалених районів міста. За маршрутом слідування міського автобусу було встановлено 5 нових сучасних павільйонів на зупинках громадського транспорту, відремонтовано та покрашено старі зупинки.

З метою забезпечення соціального захисту пільгових категорій громадян м. Карлівка, міська рада відшкодовує пільговий проїзд громадян в міському транспорті. У 2017 році був розроблений та затверджений Порядок виготовлення та видачі посвідчень на пільговий проїзд у міському транспорті.

Наразі пасажиропотік збільшується. Надходять звернення громадян щодо додавання нових маршрутів. Міська рада працює над збільшенням одиниць громадського транспорту та кількості маршрутів.

Туристична сфера

На сесії Карлівської міської ради була затверджена програма "Розвиток туризму в місті Карлівка на 2018 ‒ 2021 роки".

Вона передбачає виділення фінансування (3 млн. 275 тис. грн. з міського бюджету) на побудову інфраструктури, збереження архітектурної спадщини, створення нових осередків туристичної діяльності, облаштування хостелів, Wi ‒ Fi зон і т.д.

Містобудування

Карлівська міська рада у рамках децентралізації з 09.08. 2017 року отримала містобудівні повноваження. Відтепер місцева громада самостійно контролює процеси в будівельній сфері свого міста. Відділ державного архітектурно- будівельного контролю апарату Карлівської міської ради наділений такими повноваженнями: перевіряти об'єкти будівництва, зупиняти самочинні будівельні роботи, штрафувати порушників містобудівного законодавства, а також реєструвати дозвільні документи стосовно об'єктів будівництва. Зокрема, це приватні будинки, невеликі магазини, заклади побутового обслуговування, ФАПи, амбулаторії тощо. Зараз ми повернуті обличчям до людей і працюємо так, щоб громадяни відчували зміни. Серед них ‒ спрощення процедур та підвищення якості адміністративних послуг в плані будівництві.

Станом на 01.12.2017 року Відділом держархбудконтролю апарату Карлівської міської ради зареєстровано:

1. 22 повідомлення про початок виконання будівельних робіт;

2. 11 декларацій про готовність об'єктів до експлуатації.

Проведено 3 планові та 3 позапланові заходи, щодо дотримання вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності об'єктів містобудування, внаслідок чого було накладено штрафних санкцій за самочинне будівництво в сумі 2550 грн. Розглянуто 13 звернень фізичних та юридичних осіб.

Інше

Крім цього міська рада займається організацією та проведенням державних та міських свят, здійсненням державної регуляторної політики (усунення перешкод для розвитку господарської діяльності, зменшення втручання держави у діяльність суб'єктів господарювання і т.д.).

Також Карлівська міська рада проводить роботу зі зверненнями громадян, а також відкрита до спілкування з ними.

Всього протягом 11 місяців поточного року до Карлівської міської ради надійшло 897 звернень громадян.

Важливу роль у посиленні довіри до влади відіграє особисте спілкування представників місцевих органів виконавчої влади з громадянами. Так, за звітний період під час проведення особистих прийомів громадян міським головою надійшло 28 звернень.

Протягом січня-листопада 2017 року до Карлівської міської ради надійшло 16 звернень щодо надання матеріальної допомоги учасникам АТО. На виконання цих звернень міською радою виділено 80 тис. грн., з розрахунку по 5 тис. грн. на кожного.