26 жовтня
Михайло Євтодій: Бачу проблеми Сенчі і знаю, як їх розв'язати

Мене знають як депутата сільської ради, тепер ‒ депутата районної ради. Загалом, я простий працівник нафтовидобувної галузі, працював вишкомонтажником в Полтавському УБР. Маю 40 років стажу. Народився в 1962 році у Луганській області. Нині територія батьківщини ‒ під московськими бандюками-окупантами. Одружений, маю двох дітей. Займався соціальною та громадською роботою з 2001 року. На боротьбу спонукала відверта брехня від влади і знищення власного народу.

Після 2004 року мене обрали депутатом сільської ради. Почав працювати на громаду, займатися активно політикою. З 2015 року ‒ депутат Лохвицької районної ради. Написав заяву до вступу в партію "Свобода". Нині ‒ кандидат на голову Сенчанської об'єднаної громади.

Моя мета ‒ отримати повноваження сільського голови, щоб можна було зробити більше для громади. Великі суми грошей залишатимуться на місцях. Маю підозри про можливі крадіжки за налагодженими схемами чинної влади. Я людина проста, робоча. Вмію і знаю, як контролювати витрати. Красти не збираюсь. Куди б я не пішов, якими б починаннями зайнявся ‒ скрізь просять листа від сільської ради. Відповідно, будучи сільським головою, я зможу відкривати інші двері, це вищий рівень для розвитку Сенчі.

Селяни знають мої досягнення:

- Створення риболовного товариства "Сенча", спільно з сільською радою і громадою, бо одна людина нічого не зробить. Більше 300 людей входить до нашого товариства. Всі вони мене підтримують. Це не лише сенчани, є представники з кількох сусідніх районів.

- Боремося за місцеве озеро площею в 52 га. Хочемо взяти водойму в комунальну власність від держави. Ст. 17 Земельного Кодексу дозволяє перевести у розпорядження сільської ради. Зарибнили озеро за власні кошти товариства. Створили зону відпочинку, поставили грибочки, столики, роздягалки. Там відпочивають місцеві.

- За сприяння Лохвицької організації ВО "Свобода" разом із громадою Сенчі поставили автобусну зупинку для малечі. Щоб дітки мали змогу в зручних умовах чекати на автобус до школи.

- Ще одне досягнення ‒ громада попросила зробити хокейне поле. За допомогою благодійників завезли пісок, труби. І воно будується.

Є такі кандидати до сільської ради, що заходять чесно. Серед них партійці та прихильники ВО "Свобода". Це мої однодумці. "Свобода" ‒ одна із небагатьох партій, яка бореться з цією владу, діє відкрито і результативно. Люди бачать, що свободівці, маючи повноваження, роблять роботу, на них можна опертися, їх можна обирати далі.

Передусім оновленню підлягає інфраструктура Сенчі: все заросло, маю кілька дієвих ідей. Був на екологічній конференції у Львові. Спілкувався зі свободівцями, які господарюють в селах. Сподобалась ідея сортування і переробки сміття. Це реальний ресурс для громади. Можна отримувати дохід для налагодження комфортного життя, і використовувати кошти туди, де постійно не вистачає. Розчищення доріг взимку, прибирання території від кущів, бур'яну… Деякі кандидати кажуть, що треба будувати дороги. На мою думку, потрібно побудувати асфальтовий міні-завод. Слід вкластися коштами і силами та зробити корисне для майбутнього.

Зробимо автобусне сполучення по ОТГ, а якщо гроші від видобутку вуглеводнів будуть сплачуватись на місцях, то можна покращити автопарк на базі комунального підприємства.

Планую створити нові робочі місця ‒ залучити європейські програми розвитку, проекти співучасті за сприяння спеціалістів-свободівців. Займатимусь відтворенням нашого села, щоб воно жило і розвивалось.

Особливо болить проблема московсько-української війни. Волонтерство стало обов'язком, весь час допомагав, долучався. Матимемо кошти в Сенчанській ОТГ ‒ першочергово допомагатимемо нашим воїнам. Створимо асоціацію ветеранів АТО ‒ це один з пунктів програми. Асоціація буде організовано займатися волонтерством, допомогою воїнам, інвалідам війни, їхнім родинам. Це все буде розвиватися на місці.