19 жовтня 2017
Сергій Левченко: Настав час рішуче змінюватись

З перших днів неоголошеної війни на сході України багато мешканців Гребінки не лишилися осторонь. Зокрема, Сергій Левченко, який відтоді постійно допомагає нашим солдатам в московсько-українській війні. На подвір'ї власного помешкання чоловік ремонтує і переобладнує автівки для військових. Волонтери з діяспори доправляють потримані машини, котрі більш придатні для бездоріжжя.. Також допомагають місцеві благодійники, власники автомагазинів та инші. Зі слів свободівця, можна зробити набагато більше, тому й вирішив йти кандидатом на міського голову Гребінківської ОТГ, які відбудуться 29 жовтня цього року.

Про досягнення та плани говоримо зі свободівцем Сергієм Левченком.

Чому ВО "Свобода"?

Самому дуже тяжко боротися. В Україні без відданої команди, без підтримки ‒ ти ніхто. Зробив свій вибір на користь Всеукраїнського об'єднання "Свобода". Партію, яка є найбільш потужною, найбільш українською, не приймає у свої лави абикого. Дійшов висновку ‒ одночасно з волонтерством стати й кандидатом на міського голову Гребінківської ОТГ від ВО "Свобода". Думаю у мене непогані шанси. За чотири роки моєї активної діяльности випала нагода познайомитися з різними людьми, які й нині мене підтримують. Я впевнений, що все буде добре. Маю власне бачення подальшого політичного життя в країні, волонтерського руху та особистих досягнень. Ситуацію в країні потрібно змінювати. Буду вчитися жити не тільки у волонтерській сім'ї, а й у політичній. Час покаже.

Про досягнення.

Найбільше досягнення в житті ‒ це моя сім'я та мої погляди. Попри те, що я зростав при совєтах, маю розуміння, що можливо жити вільно, розвиватися без остраху і бути господарем на своїй землі. Настав час рішуче змінюватись, але усвідомлюю, що тільки разом, у великій українській сім'ї досягнемо змін. Перечитав Програму "Свободи", багато спілкувався з давніми і з новими свободівцями. Виникли відчуття, що ти знаєш цих людей дуже багато років і маєш з ними одну думку.

Про волонтерство.

Чи не вперше задумався, чи витягую я те, що на себе взяв: "колядки", ремонти, надсилання, звіти, слова вдячності й знову все по колу.

Так, є друзі, котрі завжди поруч, готові посильно допомогти.

Єдине, що зрозумів, ‒ байдужість сьогодення перемагає в народі. Всі звикли до звітів з екранів: все добре, в армії все є, всім забезпечені, маємо загиблих і поранених, день закінчився і всі забули. Є свята, які на певний час перемагають всі негаразди. Святкувати потрібно, але з поглядом на Донбас. Свого часу я туди їздив, тепер передаю допомогу через служби доставки ‒ вдається заощадити по 3‒4 тис. грн. В Японії, Німеччині та Европі нас активно підтримують ‒ передають різну допомогу. Все що привозили з товаришами ‒ роздавав автобусами, не зважаючи ні на що. Головне, щоб це були наші люди. Пріоритет завжди надаємо солдатам, пораненим та добробатам. Не стійте осторонь, війна діло таке: сьогодні Ви, а завтра Вам.

Проблеми Гребінки.

Проблеми в місті такі самі, як і в усій Україні ‒ погані дороги, старі дитячі садочки, загалом інфраструктура міста тощо. Вибори дають можливість обрати людину з новим баченням, новим підходом до розв'язання проблем. У Гребінці багато мікрорайонів, які не мають доріг. Проблеми з працевлаштуванням, надання землі бійцям московсько-української війни та загалом суперечливе суспільне життя, в яке вони повертаються. Проблема автотранспорту ‒ не вистачає рейсових автобусів, необхідно ввести пару маршруток і маршрутів. Потрібно, щоб інфраструктура спорткомплексу почала отримувати дохід, залучати туди колективи, розвиватися.

Плани.

Міський голова ‒ це господарник. Як він господарюватиме у себе вдома, так і на посаді. Найперше, що я зроблю ‒ це сформую колектив із фахівців, котрі зможуть змінити інфраструктуру, переглянуть всі можливості, допоможуть осучаснити застарілі механізми розв'язання проблем. Об'єднана територіяльна громада забезпечить самостійне усунення проблем у Гребінці, адже мешканці більш зацікавлені в тому, щоб місто привести до ладу. Все буде вирішуватися на місцях. Ну і звісно, зросте надходження до б'юджету міста та можливість спрямовувати кошти у царини, які цього потребують.