18 жовтня 2017
Микола Голінко: Ми йдемо на вибори, щоби зробити все можливе для українців

Кандидат на голову Лохвицької міської ради від ВО "Свобода" Микола Голінко розповів про вагомі досягнення і плани на розбудову міста.

Микола Голінко все життя чесно служить інтересам мешканців. Провів сотні зустрічей з виборцями будинків, вулиць з питань тарифів, водо- теплопостачання, ремонту комунікацій, будинків, доріг. Понад 25 років працював у Лубенському управлінні магістральних газопроводів на Гребінківській ГКС. Має двох синів. З 1998 року бореться за інтереси краю, люди чотири рази обирали його до Лохвицької міської ради. Свободівця можна бачити в усіх гарячих точках, він брав безпосередню участь у Революції гідності як у Києві, так і на майданах Полтави, Лохвиці, Заводського.

Про свою діяльність

У 2010 році в Лохвицькій міськраді свободівці вже боролися з Януковичем, з його режимом та місцевими запроданцями. Нині ж ситуація повторюється, що змушує активізуватися та зробити все, щоб антипатріоти не поверталися та не маніпулювали думкою людей на Лохвицьких теренах. Наш штаб розташований на вул. Перемога, 4. Більшість кандидатів на цих виборах скомпрометовані, до них не має довіри. За ними помічали розпродаж комунального майна, розкрадання коштів за тіньовими схемами, списання і розпродаж котелень. Земля за попередньої каденції міськради роздавалася родичам або знайомим. Свободівці постійно писали позови на цю підступну владу, ходили на суди, щоби зупинити нещадний дерибан.

В Лохвиці на "Фінському селищі" із залученням благодійників організував будівництво двох стадіонів з міні-футболу, волейболу та великого тенісу. В клубі зініціював створення спортивних секцій з настільного тенісу, шейпінгу, кіокушин-карате, музичний гурток. Брав активну участь в міжгалузевих спортивних спартакіадах м. Києва та районних змаганнях по настільному тенісу, гирьовому спорту, з міні-футболу. Постійно і активно поширюю здоровий спосіб життя та спорт серед молодого покоління в місті та в районі.

Перехід на індивідуальне опалення

У Лохвиці, як і в Україні, великі проблеми з теплопостачанням. Маємо значні теплові втрати на лінії ‒ у підвалах відкриті труби. Все будувалося ще в радянські часи. Спочатку людям пропонувати встановити теплові лічильники, щоб менше платити. Коли Теплоенерго побачило, що люди почали економити, то через обласну раду добилися підняття тарифу і ціна зрівнялася. Ці махінації мене дуже збурили і я вирішив подати у міську раду подання щодо індивідуального опалення. В 2016 році я ініціював в Лохвиці процес переводження на індивідуальне опалення у зв'язку зі зростанням тарифів. Свободівці фактично зберегли мільйони кубів природного газу, тисячі кубів водних ресурсів Лохвицького краю. Ми показали скільки насправді газу нам потрібно для кожної квартири. За цей період 2016-2017 сім'ї заощадили до 30 тисяч гривень. Націоналісти планують розробити програму на твердопаливні котли, допомогти малозабезпеченим сім'ям у встановленні, придбати дрова та інші паливні матеріали. Через депутатів-свободівців, зверненнями будемо ініціювати виділення коштів для ремонту багатоповерхівок та дахів. В майбутньому плануємо створити потужне ОСББ. Необхідно провести утеплення будинків, запровадити пільгове кредитування.

Нафтогазовидобування та ОТГ

Через Лохвицю проходить Донецько-Придніпровська западина, де є великі поклади газу. "Свобода" підтримує створення ОТГ, тому що більша частина з коштів платників податків залишатиметься на місцях. Територіальна громада з 1 січня 2018 отримуватиме 3% вартості орендної плати від вуглеводнів підприємств що видобуваються на її території. Влада має правильно розпоряджатися цими коштами. Місцевий бюджет може зрости до 60 млн грн. Це нові дороги, утримання лікарень, навчальних закладів та ін. У Гаївщині та Васильках, що приєднуються до Лохвицької ОТГ, видобувають нафту і газ, на інших територіях ведеться розвідка. У Васильках наявні поклади торфу. Можна розробляти піщані кар'єри, чистити річки та водойми, облаштовувати міські пляжі. Багато корисного можна зробити для людей і для господарської діяльності, для розвитку малого та середнього бізнесу.

Будівництво церкви Київського патріархату в центрі міста

Болючим питанням є будівництво української церкви в центрі міста. Зараз вона знаходиться на краю Лохвиці. Всі заходи, в тому числі і відспівування полеглих бійців проводить отець Всеволод. Він також кандидат в депутати в свободівському списку. Коли буде затверджено генеральний план міста, ми хочемо закласти фундамент на будівництво церкви. Там у 1800 - 1806 роках стояла церква, але в 1930-х її вщент зруйнували комуністи. За попередньої каденції Лохвицька міська рада виділила земельну ділянку під храм УПЦ КП в центрі міста, але рішення було скасовано через суд. На жаль, до затвердження генерального плану міста будь-яке виділення земельної ділянки не можливе. "Свобода" підтримує відновлення храму. Ми йдемо на вибори, щоб зробити все можливе для будівництва УПЦ КП.

Великовантажні фури та розбиті дороги

Лохвиччина, як і вся Україна потерпає від руху важковагового транспорту. В районі розташовані аграрні холдинги, які перевозять тони зерна. Тому кошти, які вкладають у ремонт доріг, просто щезають. Потрібна чітка, більш рішуча та конкретна позиція міської ради у вирішення цієї проблеми.

Свободівці разом із працівниками поліції зупиняли важкі авто, перевіряли документи. Більшість з них повернули назад. Міст в Лохвиці знаходиться в аварійному стані. Розбиті дороги муніципального значення, а не автодоровські. Націоналісти виступають з ініціативою будівництва дороги в об'їзд міста, встановлення камер, вагів для важковагових машин та запровадження штрафів, кошти від яких надходитимуть у місцевий бюджет.

Екологічна проблема

У Западинцях незаконно організували змішування отрутохімікатів у великих кількостях (20 кбм за годину). Дозвільні документи відсутні. Проект розроблений під пожежну систему, а використовується для змішування отрутохімікатів. Райрада і держадміністрація підтримують роботу підприємства. Свободівці борються з таким беззаконням, ми створили комісію, виїжджали на місце. Дізналися, що підприємство зареєстроване на Кіпрі, власник у Санкт-Пертербурзі. Фракція ВО "Свобода" піднімала питання на сесії райради. Зверталися у прокуратуру. Ніяких зрушень.

Розвиток спорту

Будівництво спортивних майданчиків необхідне, щоб максимально залучити молодь до спорту. Фактично в даний момент міська рада знаходиться в стороні, спортивні заклади перебувають на балансі спортивної школи ‒ це відділ освіти райдержадміністрації. Коли буде створена об'єднана громада ‒ виникнуть запитання щодо дошкільних закладів, спортивних та звичайних шкіл. На даний час є проект будівництва сучасного спортивного майданчику за 1 млн 200 тис. грн, але, на превеликий жаль, не має достатньо коштів для реалізації проекту. "Свобода" долучилася до проекту, плануємо реконструювати стару котельню під спортивний заклад, поставити там сучасну систему вентиляції, тренажерний зал. Все потребує коштів, а головне бажання.

Безпритульні тварини

У Лохвиці постала гостра проблема з безпритульними тваринами. Це питання звісно обговорюють, але не вирішують. Тварин потрібно вакцинувати, стерилізувати. Ми не зможемо прилаштувати всіх тварин, але проблему слід вирішити гуманним способом.

Команда

Ми маємо сильну команду свободівців-однодумців, котрі готові взятися за вирішення перелічених проблем. Це спеціалісти в комунальному господарстві, водопостачанні, системах водовідведення, газопостачання, екології, земельних ресурсів, фермери, економісти, ветерани московсько-української війни, працівники культури та духовної сфери.

Команда націоналістів ‒ найсильніша. Ми готові працювати та віримо у підтримку земляків.