8 вересня
Юрій Білик: Не треба сидіти та чекати, що хтось прийде і змінить життя на краще

Депутат Пирятинської райради від фракції ВО "Свобода" Юрій Білик про будівництво, облаштування спортивного майданчику в селі Теплівка, Полтавського краю, та про відродження рідної футбольної команди у матеріалі Костянтина Дмитренка для газети "Пирятинська. Лубенська. Чорнухинська. Гребінківська Правда" (№39 від 31.08.2017).

За ініціятиви та фінансової підтримки Юрія Білика в селі Теплівка проводиться робота з реконструкції території стадіону. Зокрема, на стадіоні вирівняли футбольне поле за допомогою грейдера. Свободівець депутат Полтавської обласної ради Іван Близнюк активно допомагав у отриманні коштів на штучне покриття для майданчику. Він ще з початку 2000-х років впроваджує програму побудови футбольних міні-майданчиків зі штучним покриттям. З його ініціативи торік за умов співфінансування місцевої та обласної ради облаштовано 10 таких об'єктів, цього року ‒ вже 20.

"Юрія Білика добре знають не тільки у Теплівці, а ще й у сусідних селах, районі та навіть області. Протягом декількох годин спілкування з ним я помітив, що він говорить: "Ми зробили…, нам вдалося…, ми змогли…, ми плануємо…". Мабуть, за це його люди і шанують, що він робить дуже багато справ для рідного села, але ніколи цього не афішує. Він не присвоює всю славу собі, бо небайдужі жителі села постійно допомагають та підтримують його починання. Саме це і мотивує його та додає сил для розвитку рідного села. Як кажуть у народі: "Про людину говорять її вчинки". Ось і Юрій Білик не просто роздає завдання. Він сам береться за будь-яку роботу. Коли я приїхав на зустріч з ним, то він саме займався зварювальними роботами по облаштуванню огорожі майданчика. Постійно йому допомагає син Артур. Вони на власному прикладі доводять, що не треба сидіти та чекати, що хтось прийде і змінить життя на краще. Адже, якщо робиш добру справу для рідного села, то обов'язково знайдуться ті, хто допоможе фінансово, фізично та морально", - пише журналіст.

З інтерв'ю видання:

К. Дмитренко: Чи була у Вас якась мрія?

Ю. Білик: Після армії у мене була мрія - я хотів заробити гроші для того, щоб відродити теплівську футбольну команду "Старт". Поставленої мети вдалося досягти у 2014 році. Саме тоді була створена команда "СМТ Страрт". На той час у команді були гравці не тільки з Теплівки, а ще й з Малютинців та Смотриків, саме тому на початку назви з'явилася абревіатура "СМТ". Теплівська команда брала участь у всіх районних заходах, також їздили у селище Линовиця, що на Чернігівщині. Нині команда "СМТ Старт" не тільки існує, а ще й активно розвивається та удосконалює свої вміння та навички.

К. Дмитренко: У яких змаганнях бере участь теплівська молодь?

Ю. Білик: Кожного року наші спортсмени беруть активну участь у районній спартакіаді серед сільських рад, де останні кілька років займають третє місце. Протягом двох років команді вручали нову спортивну форму. Переможцями з легкої атлетики, які вже неодноразово підтверджували свої призові місця, є: Віталій Соломка, Олександр Лимар, Артур Білик.

К. Дмитренко: Коли розпочалося будівництво стадіону в селі?

Ю. Білик: У 2015 почали будівництво та облаштування стадіону в Теплівці. Спочатку поле обробили дисками, потім найняли грейдер, щоб вирівняти футбольне поле та посіяти траву. Протягом тривалого часу поливали поле та згодом поставили огорожу.

К. Дмитренко: Хто Вас підтримував у нових починаннях?

Ю. Білик: Я вдячний тим, хто дає певний поштовх. Саме такий поштовх мені дав Валерій Марченко - тим, що створив смотриківську футбольну команду. Після цього я теж вирішив відродити теплівську команду. Також підтримував Сергій Плетінь, Олександр Степура та Олег Спичак першими надали фінансову допомогу на облаштування стадіону.

К. Дмитренко: Кому Ви вдячні за надану допомогу та підтримку?

Ю. Білик: Від імені жителів Теплівки я дякую місцевим підприємцям, котрі матеріально допомагають у розвитку спорту в селі, а саме: Яну Янчевському, Петру Капштику, Валерію Березорудському, Миколі Лимарю, Юрію Джиму, Станіславу Сидоренку, Юрію Маланіну, Михайлу Запорожченку, Василю Сідому, Юрію Бичану, Сергію Спичаку, Юрію Пащині. Подяка також і приватному підприємцю Олесі Задері та Теплівській сільській раді. А ще вдячний тим, хто надає фізичну допомогу з облаштування стадіону та спортивного майданчика: Юрію Попілю, Григорію Гришку, Євгену та Миколі Козачкам, Віталію Іванині, Олегу Бабенку, Віталію Мусійчуку, Петру Вороб'ю, Сергію Цуркану. Перепрошую у тих, кого, можливо, випадково не згадав. І висловлюю слова подяки усім небайдужим.

К. Дмитренко: Чим ще Ви займаєтеся?

Ю. Білик: Ми написали лист-звернення до Полтавської обласної ради з проханням виділити кошти для облаштування штучного покриття для спортивного майданчика. Цей лист підписали дві сільські ради - Теплівська та Смотриківська. Нам виділили 500 тисяч гривень, за які і буде закуплене штучне покриття. Але перед тим, як ми його отримаємо, ще потрібно зробити огорожу та освітлення. Вже заклали основу для покриття. У школі №6 м.Пирятина, де теж з'явився такий спортивний майданчик, підготовчий етап коштував понад 600 тисяч. Ми це все робимо за власні кошти. Від імені жителів Теплівки я хотів би подякувати депутату обласної ради Івану Близнюку, який активно допомагав у отриманні коштів на штучне покриття.

К. Дмитренко: А як розважаються теплівські діти взимку?

Ю. Білик: Протягом двох останніх років у селі діяла ковзанка, куди кожного морозного дня приходили всі, хто бажав. Зараз плануємо зробити повноцінну ковзанку з бортами та дитячий майданчик для того, щоб батькам було де відпочити з маленькими дітьми. А ще хочемо спорудити у нашому селі антивандальний майданчик (спортивні тренажери), щоб Теплівська молодь ще активніше долучалася до спортивного життя. Адже, як говорять: "У здоровому тілі - здоровий дух".