18 березня
Валерія Чернякова повторно обрали головою Полтавської обласної організації ВО "Свобода"

18 березня 2017 року у Полтаві відбулася XXXIII звітно-виборча конференція Полтавської обласної організації Всеукраїнського об'єднання "Свобода", на якій делегати обрали очільника обласної організації, голову контрольно-ревізійної комісії та склад обласного комітету. Конференція пройшла за участи депутата-свободівця Верховної Ради України Олега Осуховського.

Захід відвідали 59 делегатів із усіх куточків краю. Під час засідання свободівці заслухали звіт керівників Полтавської обласної та міської організацій ВО "Свобода" за 2016 рік.

"У даний період маємо юридично зареєстровані 32 місцеві організації, 502 членів партії. У 2015 році вдало провели місцеві вибори та отримали 109 депутатів різних рівнів: фракції у Полтавській обласній і міській радах, у 3 районних радах в міста Полтава, у 9 міських радах і 9 районних радах в области; 1 міський голова, 5 сільських голів, 2 депутати територіяльних громад. Також отримали посаду заступника голови обласної ради. Продовжуємо піднімати актуальні для громади найгостріші соціяльні питання, а особливо - допомагати бійцям російсько-української війни", - відзвітував голова Полтавської обласної організації ВО "Свобода" Валерій Черняков.

Заступник голови обласної організації ВО "Свобода" Анатолій Ханко назвав депутатів-свободівців найдисциплінованішими в обласній раді: "Серед десяти партій, представлених у раді, свободівці найвідповідальніші: відвідуваність комісій ‒ 94%, відвідуваність сесій - 91%. В обласній раді не має більшости, тому нам вдалося реалізувати багато проєктів рішень - від заснування премії Юрія Горліс-Горського і до питання спортивних майданчиків".

Анатолій Ханко

Юліан Матвійчук розповів про події 2016 року в міській раді: "Отримали шість депутатів-свободівців із 42-ох у раді. До утворення широкої коаліції встигли подати 11 проєктів рішення. Після утворення "ширки" у міській раді багато ідей не проходять, зокрема: реалізація проєкту "Відкритий бюджет", проєкт співпраці міст-побратимів "Полтава-Ірондеквойт", проєкт про прийняття пам'ятника Іванові Мазепі на баланс міста. Націоналісти провели багато акцій, залучаючи щоразу більше полтавців.

Зараз у місті триває боротьба із незаконними забудовами. Розробляємо проєкт про введення мораторію на забудови в історичній частині міста. Проводимо багато зустрічей у школах та університетах для залучення молоді. Активно працює громадська організація "Сокіл". Відродили "Студенську Свободу". Вдалося успішно провести декомунізацію в місті. Займаємося розвитком партії, щоби потім завдати вирішального удару меркантильному ворогу. У планах ще: питання з реконструкцією кадетського корпусу, впровадження програми "Веломісто", встановлення пам'ятника Голодомору, пам'ятника Симону Петлюрі".

У своєму виступі народний депутат Олег Осуховський висловив думку керівництва партії щодо Полтавської обласної організації та її чинного голови. Також народний обранець розповів про політичну ситуацію в Україні, цілі та завдання ВО "Свобода" на майбутнє.

Олег Осуховський

"Валерій Черняков ‒ один із найперших і найдосвідченіших членів партії. Керівництво задоволене його роботою. Тому Олег Тягнибок запропонував лишити його на посаді голови обласної організації", - прокоментував народний депутат.

Підсумком конференції стало обрання на новий термін голови Полтавської обласної організації ВО "Свобода" і затвердження нового складу обласного комітету.

Голосування під час конференції

Делегати одноголосно підтримали ідею повторно призначити головою Полтавської обласної організації Валерія Чернякова. Також обрали керівника обласної контрольно-ревізійної комісії ‒ Віталія Човнового - та обласний комітет у кількости 12 осіб.

По звершенню конференції делегати задавали питання Олегу Осуховському щодо нинішніх подій в Україні.