15 лютого
Свободівець Олексій Івженко виявив, що Полтавський районний відділ освіти неефективно використовує кошти громади

15 лютого 2017 року відбулося засідання тимчасової контрольної комісії Полтавської районної ради. Під час зібрання голова тимчасової контрольної комісії свободівець Олексій Івженко представив результати проведених перевірок щодо неналежного виконання відділом освіти Полтавської райдержадміністрації своїх обов'язків.

Націоналіст наголосив, що посадові особи відділу освіти, призначені відповідальними за організацію та проведення процедур закупівлі, не забезпечили рівних умов для всіх учасників, не створили відповідних умов для добросовісної конкуренції серед учасників, максимальної ефективності використання бюджетних коштів, відкритості, прозорості та не створили умови запобігання корупційним зловживанням.

"Завдяки низці запитів, відповідей на офіційні листи від Полтавської районної ради, аналітиці "Dozorro" та інтернет-ресурсу "Громадська антикорупційна експертиза результатів державних тендерів в Україні" можна зробити відповідні висновки, що відділ освіти Полтавської районної державної адміністрації неефективно використовує кошти платників податків", - пояснив голова тимчасової контрольної комісії, заступник голови Полтавської райради Олексій Івженко.

За результатами засідання комісії, одноголосним рішенням Полтавській районній адміністрації надано пропозиції розробити механізм проведення допорогових закупівель для всіх розпорядників бюджетних коштів Полтавського району.