9 грудня 2016
Кому заважає премія імені Юрія Горліс-Горського?

9 грудня 2016 року Полтавська обласна рада відмовила в заснуванні премії імені Юрія Горліс-Горського. Більшість депутатів від "БПП "Солідарність", "Опоблоку", "Рідного міста", "Аграрної партії України", "Радикальної партії Ляшка" не голосували або утримались від прийняття даного рішення.

Ініціятором заснування націоналістичної премії стала фракція ВО "Свобода".

"Із метою увічнення пам'яти видатного земляка Юрія Горліс-Горського, консолідації та розвитку української нації, її історичної свідомости, сприянню національно-патріотичного виховання молоді подаємо проєкт положення про Полтавську обласну премію імені Юрія Горліс-Горського. Премія має вручатися щорічно до Дня захисника України - 14 жовтня. Присуджуватиметься військовослужбовцям, ветеранам Збройних Сил України, учасникам бойових дій, митцям, педагогам, представникам молоді, громадськости.

Однак, народні обранці від "прорегіонівських" сил не допустили утворення відзнаки націоналістичного значення. Чи то комуністичний застій у розумах не дозволив депутатам заснувати премію, чи то страх перед свободівськими ініціятивами вводить їх в ступор?.. Справедливість буде!" - наголосив свободівець Анатолій Ханко.