22 червня
У Решетилівці свободівець організував чемпіонат із пішохідного туризму та велопохід для дітей

22 червня 2018 року в Решетилівському районі, що на Полтавщині, завершився відкритий чемпіонат району з пішохідного туризму серед учнівської молоді, ініційований свободівцем, депутатом Решетилівської районної ради, вчителем фізичної культури Покровської ЗОШ І-ІІІ ступеня Євгеном Зимоглядом.

Змагання розпочалися 19 червня. До участі прибули учні п'яти шкіл Решетилівського району (Покровська ЗОШ; Піщанська ЗОШ; Федіївська ЗОШ; Малобакайська ЗОШ; Шевченківська ЗОШ) та однієї школи Новосанжарського району (Сухомаячківська ЗОШ). У ході змагань оцінювали особисту техніку та командну техніку проходження дистанцій.

Як наголосив свободівець, мета подібних змагань ‒ навчити дітей робити колективну справу, виховати почуття відповідальности, патріотизму, розвиток інстинктів самозбереження.

"Діти можуть не тільки оздоровитися, але й отримати цінний досвід: як розгортати табір, розпалювати багаття, організовувати харчування, самостійно розв'язувати проблеми. Вони вчаться самоорганізації та дисципліни, навчаються бути дорослими. Також відбувалося патріотичне виховання. Літо тільки почалося, попереду ще безліч змагань та походів, поки діти на канікулах", - сказав Євген Зимогляд.

Світлини зі змагань: photos.app.goo.gl.

Також 12-15 червня націоналіст організував триденний велопохід для дітей. Вихованці гуртка "Спортивний туризм" подорожували територією трьох районів ‒ Решетилівського, Шишацького, Великобагачанського. Загальна протяжність маршруту склала 130 км. Велопохід проліг через наступні населені пункти: села Покровське ‒ Кривки ‒ Потеряйки ‒ Шарлаї ‒ Новомихайлівка ‒ Молодиківщина ‒ Тищенки ‒ Велика Бузова ‒ Соснівка ‒ Федунка ‒ Байрак ‒ Затон ‒ Мала Решетилівка ‒ селище Велика Багачка ‒ села Огирівка ‒ Білаші ‒ Другий Лиман ‒ Лобачі ‒ Грибока Балка ‒ Коржі ‒ Голуби ‒ Шкурупії ‒ Покровське.

Світлини з велопоходу: photos.app.goo.gl.