31 березня
У Полтаві відзначать 145-річчя Миколи Міхновського

31 березня 2018 року в Полтаві відбудеться захід, присвячений 145-й річниці від дня народження українського політичного та громадського діяча, першого ідеолога українського націоналізму Миколи Міхновського.

Захід розпочнеться о 12:00 біля меморіяльної дошки Міхновському по вулиці Соборности, 11 (колишній Воскресенський узвіз, 2).

Організатор: Полтавська міський осередок ВО "Свобода".

Довідка: Микола Міхновський (31 березня 1873 року, с. Турівка, Полтавська губернія ‒ 3 травня 1924, м. Київ) ‒ український політичний і громадський діяч, адвокат, публіцист, перший ідеолог українського націоналізму та організатор війська. Ідеолог і провідник Братства тарасівців, засновник Української народної партії, один із лідерів Української демократично-хліборобської партії, член Братства самостійників.

Автор брошури "Самостійна Україна", підготував проєкт Конституції (1905).

Саме у будинку родини Русових по вулиці Соборності, 11 (колишній Воскресенський узвіз, 2) 9 лютого 1900 року Микола Міхновський вперше зачитав працю "Самостійна Україна", яка стала програмним документом Революційної української партії.

27 травня 2017 року свободівці відкрили меморіяльну дошку Миколі Міхновському у Полтаві. Відео: youtu.be.