14 листопада 2017
У Полтаві свободівка Ганна Капустян презентує збірник наукових досліджень теми геноциду 1932‒33 років

14 листопада 2017 року у Полтаві професор Кременчуцького університету ім. М. Остроградського, доктор історичних наук свободівка Ганна Капустян презентує власну книгу під назвою "Пам'ять 33-го кличе молодих: спогади свідків і слово історика".

Збірник містить наукові дослідження авторки за останні п'ятнадцять років, присвячені темі голоду-геноциду 1932‒33 років. Документи усної історії збірника розкривають причини, картину, масштаб, характер, особливості, наслідки трагедії планетарного масштабу голоду-геноциду 1932‒1933 років в Україні. Свідчення-спогади підкреслюють важливість визнання Голодомору в Україні геноцидом не тільки в українському вимірі, але й для всього світового цивілізованого простору. Адже ця проблема безпосередньо торкається стану справ із дотриманням прав людини в усьому світі, міцності засад громадянського суспільства і правової держави. Через різні обставини ця збірка документів усної історії змогла побачити світ лиш 2008 року, а авторку книги нагородили Орденом княгині Ольги.

Початок презентації книги о 18:00.

Місце зустрічі ‒ Полтавська обласна універсальна наукова бібліотека імені І. П. Котляревського (вулиця Небесної Сотні, 17).

Чекаємо всіх небайдужих до історичної тематики.