27 травня
У Полтаві відкриють меморіяльну дошку Миколі Міхновському

27 травня 2017 року в Полтаві відбудеться відкриття пам'ятної дошки ідеологу українського націоналізму Миколі Міхновському.

Захід розпочнеться о 12:00 біля будинку родини Русових по вулиці Соборності, 11 (колишній Воскресенський узвіз, буд. 2).

Організатор: Полтавська міська організація ВО "Свобода".

Довідка: Микола Міхновський (31 березня 1873 року, с. Турівка, Полтавська губернія ‒ 3 травня 1924, м. Київ) ‒ український політичний і громадський діяч, адвокат, публіцист, перший ідеолог українського націоналізму та організатор війська. Ідеолог і провідник Братства тарасівців, засновник Української народної партії, один із лідерів Української демократично-хліборобської партії, член Братства самостійників. Автор брошури "Самостійна Україна", підготував проєкт Конституції (1905).

Саме у будинку родини Русових 9 лютого 1900 року Микола Міхновський вперше зачитав працю "Самостійна Україна", яка стала програмним документом Революційної української партії. За ініціятиви Полтавської міської організації ВО "Свобода" 31 березня 2016 року на стіні розмістили тимчасову меморіяльну дошку з іменем видатного українського діяча. Саме в цій будівлі свободівці планують створити музей ім. Миколи Міхновського.